4 Mayıs 2016 Çarşamba

Oolong tea-Asyalıların Günlük Şifa Çayı


Bugünkü yazımda sizlere Çin,Japonya ve Tayvan'da oldukça meşhur olan,geleneksel olarak günlük hayatlarında sıklıkla tükettikleri bir çaydan bahsedeceğim.Oolong çayı.


 Yeşil çay ve siyah çay gibi Camellia sinensis bitkisinin yapraklarından üretilen bu çay içlenme biçimiyle onlardan ayrılıyor.Bu çay yeşil çaydan uzun,siyah çaydan ise daha kısa sürede fermante edilmekte.
 İşlenmesi ve saklanması zahmetli olan bu çay hava almasını önlemek ve aşırı fermantasyona mani olabilmek için kümeler halinde paketleniyor.


 Oolong çayı içerisinde yeşil çay ve siyah çayda bulunmayan bazı yararlı polifenoller bulundurmakta ve bu sayede kan şekerinin belirgin düzeyde düşürülmesini sağlamaktadır.Günde 2-3 bardak demleme yöntemiyle içilen çay,kan şekerini düşürmekte,diş çürümelerini önlemekte ve kötü kolestrolün azalmasına yardımcı olmaktadır.Antioksidan özelliğiyle toksin atılmasına yardımcı olmakta ve metabolizmayı da hızlandırmaktadır.


 Çay dükkanlarında Champagne fermosa ya da Green dragon adıyla da satılmaktadır.
 Lezzet olarak da siyah çaydan daha hafif bu çay Tayvan dönüşü benim için de leziz bir kitap okuma çayı seçimi olacak belli ki.

Stay with a cup of tea :)

Hiç yorum yok: